Meer informatie over Bolla Le Poiane Amarone della Valpolicella
In 1950 bottelden de kleinkinderen van de oprichter van Pedemonte Cellar in Valpolicella, de favoriete wijn van hun opa om zijn 80e verjaardag te vieren. Dat was de Amarone. En zo begon de commerciële historie van deze wijn. De allereerste Amarone ooit gemaakt, gelanceerd door Bolla, en nu geliefd over de hele wereld. Met deze Amarone herontdekt Bolla de origine van wijn en produceert dan ook met toewijding en respect voor traditie.
Geur en smaak
De Bolla Le Poiane Amarone della Valpolicella heeft een diepe granaatrode kleur met aroma’s van zwarte rijpe kersen, jam, rijpe peer, vanille, drop en ceder hout. Mooie volle body, krachtig en warm en zuivere tonen van cacao en specerijen.
Vinificatie
Na het indrogen van de druiven worden de druiven op natuurlijke wijze gefermenteerd met neutrale gisten, waardoor de druiven voor de wijn spreken. De duur van de fermentatie is 15-20 dagen na de alcoholische fermentatie wordt de wijn ‘groot gebracht’ op houten fusten voor 9 – 12 maanden. In de eerste paar maanden vindt de malolactische vergisting plaats hierdoor wordt de wijn ronder en zachter.
Druif
100% corvina
Alcoholpercentage
15%
Serveersuggestie
De Bolla Le Poiane Amarone della Valpolicella past goed bij rood vlees, wild, stoofschotels, harde kazen en te genieten na de maaltijd.
Weetje
Deze wijn werd beoordeeld in De Grote Hamersma 2019 met een 9+.