Echt een topwijn deze Noà van het Siciliaanse wijnhuis Cusumano. Ook bij Robert Parker viel deze heerlijke wijn goed in de smaak. Jaargang 2013 kreeg een mooie waardering van 92 punten. Deze rode Noà wordt gemaakt van 40% Nero d'Avola, 30% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon druiven van wijnstokken met een leeftijd van rond de 16 jaar. De Nero d'Avola-wijngaard is gericht naar het zuiden, die van de Merlot naar het zuid-oosten en die van de Cabernet Sauvignon naar het zuiden, zuid-oosten, zorgvuldig uitgekozen exposities die passen bij de desbetreffende druivensoort. De productie gebeurt in Tenuta Presti e Pregni, Monreale. Zoals alle druiven van dit wijnhuis worden deze druiven uiteraard ook manueel geplukt en wel tijdens de eerste 10 dagen van september. Hierna komt het verwijderen van de stengels en schilinweking aan een gecontroleerde temperatuur van 28 à 30°C gedurende 10 à 15 dagen. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques. Rijping gedurende 12 maanden in dezelfde barriques, gevolgd door rijping opfles.
Deze overheerlijke Noà is een rode, hoge kwaliteitswijn met fijne tannines, de textuur is vlezig. De wijn is in de mond medium tot full-bodied met een evenwichtige smaak door de aanwezigheid van rijpe pruimen, zwarte bessen, gegrilde kruiden, zowel mineraal als kruidig. Een heerlijke subtiele en romige finale zorgt voor een uitermate prettige smaakbeleving. Een krachtige, rijke wijn die zijn mooie Parker waardering zeker eer aandoet.
Drink venster |
2018 - 2026 |