Paolo Manzone

Paolo Manzone

In het rustieke Serralunga d’Alba, in het hart van de DOCG Barolo, ligt de cru Meriame, waar Paolo Manzone zijn Nebbiolo voor zijn belangrijkste wijnen heeft aangeplant. De wijngaard dateert uit 1948 en de wijnstokken zijn soms tot wel 70 jaar oud. Manzone heeft zich laten inspireren door de Bourgogne en maakt Barolo’s die op Franse Bourgogne-vaten rijpen. Het zijn Barolo’s in een vrij moderne stijl, die passen bij de toegankelijke en wat aardse stijl Barolo’s die de cru Meriame levert.

In 1999 richten Paolo en Luisella Manzone de agriturismo Cascina Meriame op, vernoemd naar de cru Meriame waar de agriturismo en de bijbehorende wijngaarden liggen. De agriturismo is in die tijd in handen van de ouders van Luisella en duidelijk aan opknappen toe. Ze renoveren het compleet en bouwen een nieuw wijnhuis. Het wijngaardareaal omvat ruim tien hectare aan wijngaarden. Een deel van de wijngaarden ligt in de belangrijke cru Meriame waar de Barolo’s vandaan komen. Andere wijngaarden liggen in Sinio, iets ten oosten van Serralunga.

Door de relatief kleine productie is Paolo in staat om zelf 100% controle te hebben op iedere stap in het proces: van de druif tot aan de verkoop van zijn wijnen. In totaal maakt Paolo 100.000 flessen, waarvan 90% wordt geëxporteerd.

Naast Barolo maakt Paolo Manzone ook Arneis, Dolcetto, Barbera d’Alba, Nebbiolo d’Alba en een Langhe DOC (een blend van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto).

  Leon Hengstman     14-09-2022 11:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Advies? Vraag het Leon!

Advies? Vraag het Leon!

Gratis persoonlijk advies:
Iets te vieren en u weet niet welke wijn hier bij past?
Welke wijn past bij uw eten?
Bel:  0548 215 222