2022 Made in Provence (MIP) Rosé Collection

2022 Made in Provence (MIP) Rosé Collection
24,20 incl. btw
20,95 *
Prijs per stuk
Voorraad:3
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

De Mip Rose Collection heeft nu de naam overgenomen van MIP Rosé Premium en is vervaardigd uit een combinatie van Syrah, Grenache en Rolle druiven. Voor de fermentatie ondergaat de Mip Collection een koude maceratie, gevolgd door zuurstofvrije persing en fermentatie bij lage temperaturen. De wijn wordt ten minste 4 maanden gerijpt op fijne droesem. De druiven worden 's nachts geplukt om vroegtijdige gisting te voorkomen. Deze aanpak resulteert in de lichtroze kleur en subtiele geur- en smaakimpressies van grapefruit, citroen, peer en groene appel die kenmerkend zijn voor de Rose Collection.

In het glas toont de MIP Rose Collection een levendige fuchsiaroze tint en heeft een krachtige geur met sterke tonen van citrusvruchten en kleine rode vruchten. De smaak is elegant, met dezelfde aromatische kenmerken als de geur, en de afdronk verlengt het genot. Dankzij zijn verfrissende karakter en opvallende, moderne fles, is deze wijn een uitstekende keuze voor zonnige terrassen, zowel op zichzelf als in combinatie met lichte gerechten. Vanwege zijn langere rijping op droesem behoudt deze wijn langdurig zijn frisheid, en met de tijd zullen de fruitige en zure elementen nog beter in elkaar overvloeien.

De druiven op het landgoed profiteren van optimale zonblootstelling, wat resulteert in gezonde en volledig rijpe groei. Tijdens vochtige periodes voorkomen zachte bergwinden, waaronder de bekende Mistral, schimmel en rot op de druiventrossen. Biologische landbouw op Domaine Sainte Lucie is daardoor een haalbare uitdaging. Aangezien er slechts een beperkt aantal MIP Collection wijnen (rosé en wit) beschikbaar is, is het raadzaam om snel te handelen.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@vinoz.nl 0548215222 Whatsapp icon Whatsapp
Advies? Vraag het Leon!

Advies? Vraag het Leon!

Gratis persoonlijk advies:
Iets te vieren en u weet niet welke wijn hier bij past?
Welke wijn past bij uw eten?
Bel:  0548 215 222